Skip links

Vegan Belgelendirme

NBC BELGELENDİRME

Ürün Belgelendirme

Vegan Belgelendirme

Pazarlamanın amacı tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarını tatmin etmek ve karşılamaktır. Bu amacı gerçekleştirebilmek için yapılması gereken ilk şey tüketici davranışlarını analiz etmektir.

Vegan Tarihçe

1944 yılında Elsie Shrigley ve Donald Watson tarafından Vejetaryen kelimesinden türetilmesi ile Vegan kelimesi ortaya çıkmıştır. Menşei hayvan olan ürünlerin hayatlarından çıkarıldığı ve Bitkisel yaşam ve Vejetaryen beslenmenin tercih edildiği beslenme ve yaşam tipine “Vegan” denir. Vejetaryen kelimesi ise Latince “Vegetus” tan gelmektedir. 1842 yılında yapılan tanımda ise, canlı, sağlıklı, hayat dolu anlamı ifade etmektedir. Hayvansal besin kaynakları et ve et ürünlerinin kesinlikle tüketilmediği ancak farklı kombinasyonlarda hayvansal ürünlerin (süt, yumurta, bal, yün, ipek, deri vb. gibi) tüketildiği beslenme tipine uygun beslenen fertlere “Vejetaryen” denir.

Vegan ve vejetaryen ürünlere olan talebin artması ile, üretici ve tüketiciler ürün üzerinde karmaşık içerik bilgileri ve gıda kod numaralarından bağımsız olarak, ürünün uygunluğunu garanti eden belirli etiket ve işaretler aramaktadırlar. Üreticilerin tek taraflı beyanı, proses sürecinde kullanılan ancak ürün içerisinde belirtilmeyen bir takım yardımcı malzemelerin varlığı, bu konuda denetimli hareket eden ve aynı hassasiyeti taşıyan aracı kuruluşların varlığını zorunlu kılmaktadır. V-Label, Avrupa Vejetaryenler Birliği tarafından geliştirilmiş ve Uluslararası Vejetaryenler Birliği ve üye ülkelerce tanınmış global yaygınlıktaki tek semboldür. Vegan ya da vejetaryen terimlerinin gereği gibi üretimin gerçekleşip gerçekleşmediğini denetleyip tescilleyen, kontrol altına alan ve bu kültüre güven veren faaliyet ve bu faaliyetin sertifikasına “Vegan-Vejetaryen Belgesi” denir.

Vegan Belgesi Nedir?

Pazarlamanın amacı tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarını tatmin etmek ve karşılamaktır. Bu amacı gerçekleştirebilmek için yapılması gereken ilk şey tüketici davranışlarını analiz etmektir.

Son yıllarda tüketicilerin kişisel sağlık, sürdürülebilirlik, doğal yaşam ve hayvan refahı konusuna yönelik farkındalığının artması, VEGAN pazarına olan ilgiyi arttırmıştır.

Birçok firma, mümkün olduğu ölçüde hayvansal içeriklerden kaçınmakta ve tüketici tercihlerine yönelmektedir. Tüketicilerin değişen beslenme alışkanlıkları karşısında tercih edilmek ve pazarda tutunmak isteyen üretici firmalar, VEGAN standartlarına uygun seçenekler üretip, bu ürünlere VEGAN sertifikası almakta ve bilinçli tüketiciler için tercih edilen bir firma olmaya çalışmaktadır.

Üretim ve dağıtım süreçlerinde hayvansal içerik barındırmayan VEGAN ürünler pazarı, büyüme potansiyelini her geçen gün kanıtlamıştır. Sadece gıda sektörü değil kozmetik, enerji, ilaç, tekstil, ayakkabı gibi birçok sektörler tarafından tüketici isteği üzerine tercih edilmektedir.

VEGAN belgesi, içeriğinde hayvansal ürünler veya hayvansal yan ürünler bulunmayan ürünler ile, canlı hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürünler için VEGAN belgesi vermeyi yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından düzenlenen bir belgedir.

VEGAN belgesine sahip ürünler aynı zamanda üzerinde VEGAN etiketi de taşımaktadır. Bu şekilde VEGAN ürün arayışında olan tüketiciler tarafından bu ürünler kolayca görülmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

VEGAN Belgenizi, VEGAN temsilciliği yapmakta olan ve VEGAN Sertifikasyonu yapmaya yetkilendirilmiş olan kuruluşumuz NBC Belgelendirme ile temin edebilirsiniz.

VEGAN belgesi için bizlerle iletişime geçtikten sonra tarafınıza teklif iletilir. Teklifi onaylamanıza takiben başvuru süreciniz başlar ve belgelendirme süreciniz planlanır.

Ürün içerik ve aşamaları, görsel ve deneysel metotlar ile kontrol edildiği uygunluk durum tespit faaliyetlerinin yapıldığı denetim ve kontrol aşamasını tamamlandıktan, tespit edilen uygunsuzlukları en fazla 3 ay içerisinde gidermesi gerektiği bildirilir ve denetim raporu sunumuyla denetim sonuçlandırılır. Daha sonra firma VEGAN Belgesine sahip olur.

Firmanın ürün grup sayısı ve denetim uygunsuzluklarının kapatılması da göz önünde bulundurularak belgelendirme süresi 3-10 hafta arasında değişmektedir.

VEGAN Belgesini Kimler Alabilir?

  • Vegan Gıda ve Vegan İçecek,
  • Vegan Restoran ve Vegan Fast-Food,
  • Vegan Kozmetik,
  • Vegan Deterjan ve Vegan Dezenfektan,
  • Vegan Sabun ve Vegan Şampuan,
  • Vegan Boya,
  • Vegan Kimyasal,
  • Vegan Katkı Maddeleri,
  • Vegan Enzimler,
  • Vegan Asitler,
  • Vegan İlaç,
  • Vegan Ayakkabı,
  • Vegan Deri ve Vegan Süet,
  • Vegan Kürk,
  • Vegan Tekstil,
  • Vegan Otel,
  • Vegan Turizm,
  • Vegan Enerji.

Detaylı bilgi için lütfen bize ulaşın…

🍪Bu web sitesi, web deneyiminizi geliştirmek için tanımlama bilgileri kullanır.
× WhatsApp