Skip links

Helal Belgelendirme

NBC BELGELENDİRME

Ürün Belgelendirme

HELAL Belgesi

İslami kurallara uygun olarak hazırlanan ürünlere verilen sertifikadır. HALAL Arapça bir kelime olup, İslam dinince uygun görülen yiyecek ve içeceklere verilen İslami izin demektir. Yani İslam dinine göre yasak olmayan ürünlere verilen uluslararası belgeye verilen addır.

Helal belgelendirme, muteber, ehil ve tarafsız bir kurumun, söz konusu üretimi denetlemesini, helal standartlarla uygunluk içerisinde üretimin yapıldığını teyit etmesini ve buna bağlı olarak, onaylanmış bir belge vermesini kapsayan bir yöntemdir.

Gıdalarda helal olma şartı ile, sağlığa uygunluk ve safiyet de olması gereken şartlardır. Ayrıca helal belgelendirme ülke yönetiminin kontrol birimlerine gıda emniyeti konusunda destek hizmeti de sağlar.

Helal belgelendirme, Müslüman tüketici için, kabul edilebilir gıdanın ve tüketilebilir ürünün üretilmesi noktasında ön plana çıkmaktadır. Bu husus dünyadaki 1,5 milyar Müslüman’ı kapsamaktadır.

Helal Belgeli ürünler için Pazar çok büyüktür. Dünyadaki 1,5 milyar Müslümanı, milyonlarca Helal sertifikalanmış ürün tercih eden insanları kapsamaktadır.10 milyon Amerika’da, 25 milyon Avrupa’da, 300 milyon Afrika’da, 850 milyon Asya’da, 250 milyon Ortadoğu’da yaşamaktadır. Kaynaklar, Helal ürün pazarının yıllık talebinin 200 milyar ABD doları civarında olduğunu belirtmektedir.

HELAL Sertifikası

Sıkça Sorulan Sorular

Başvuru formu doldurulduktan sonra müşteri ile sözleşme imzalanır ve Uzman Helal Baş Denetçilerimiz başvuruyu inceledikten sonra denetim planlaması yapılmaktadır.

Denetim sonucunda uygun görülürse firmaya Helal Belgesi veriliyor. Sertifikasyon bir yıllık dönemi kapsıyor. Süresi dolduğunda güncelleme yapılması gerekiyor. Ayrıca yıl içinde habersiz denetimler de yapılmakta olup, helal üretim şartlarında bir aksama olup olmadığı kontrol edilmektedir.

  • Domuz, domuz eti ve domuz ürünleri,
  • İslami usule göre kesilmemiş hayvanlar,
  • Kesilmeden önce ölmüş hayvanlar,
  • Allah (C.C.)’ dan başkası adına kesilmiş hayvanlar,
  • Alkol ve tüm sarhoşluk veren maddeler,
  • Kan ve kandan yapılmış ürünler,
  • Yukarıda belirtilen ürünlerden herhangi biri ile karıştırılmış gıdalar.
🍪Bu web sitesi, web deneyiminizi geliştirmek için tanımlama bilgileri kullanır.
× WhatsApp