Hızlı Teklif Al
Hızlı İletişim
+90 (553) 616 76 92
Gıda Belgelendirme
GMP Belgelendirme
GMP gıda, ilaç, tıbbi cihaz ve medical ve kozmetik alanlarında üreticinin yüksek kalitede ve yasal koşullarda üretim yapmasını sağlayan asgari şartların güvencesidir.
GMP Belgesi Nedir?
İyi Üretim Uygulamaları (Good Manufacturing Practise) GMP gıda, ilaç, tıbbi cihaz ve medical ve kozmetik alanlarında üreticinin yüksek kalitede ve yasal koşullarda üretim yapmasını sağlayan asgari şartların güvencesidir.
GMP (Good Manufacturing Practice); İyi Üretim Uygulamaları olarak Türkçeye çevrilebilir. GMP standartları birçok ülke mevzuatlarının içerisinde de yer almaktadır. Ülkeler kendi mevzuatlarında kendilerine uygun GMP kuralları oluşturmuşlardır.
GMP Belgesi Kimler Alabilir?
Temel GMP Kuralları;
Hijyen: Üretim alanı temiz ve hijyenik şartlarda olması
Çapraz Bulaşma: Üretim koşullarında bulaşmayı önleyici tedbirler alınması
Üretim Koşullar: Üretim süreçleri açıkça belirtilmelidir.
Dokümantasyon: Talimatlar ve prosedürler açık ve net bir dille yazılmalıdır.
Etiketleme: ürünün etiketlemesini prosedür ve talimatı
Eğitim: Çalışanların eğitimi ve kayıtları
Kayıtlar: Prosedür ve talimatların kayıtlarının ve sapmaların tutulması
Dağıtım; Dağıtım prosedürü ve kayıtları
İyi üretim uygulamaları nihai ürünün tüketiciye sunuluncaya kadarki tüm süreçlerin izlenebilirliği tavsiye edilmektedir.
GMP kuralları bir hantal yük getiren prosedürler değildir, aksine zaten uyulması gereken yasal süreçleri kapsamaktadır
Detaylı bilgi için lütfen bize ulaşın…
Sıkça Sorulan Sorular
GMP (Good Manufacturing Practices) Yani Türkçe anlamı ile İyi Üretim Uygulamaları , Ürünün iç ve dış kaynaklardan kirlenme olasılığını önlemek veya azaltmak amacıyla, kuruluşla ilgili iç ve dış şartlara ilişkin koruyucu önlemleri içeren bir standarttır. Bu uygulama gıda ürünlerinin üretimi ve dağıtımında temel yaklaşımlardan olup ürünlerde kalite sağlamak için hammadde, işleme, ürün geliştirme, üretim, paketleme, depolama, dağıtım aşamalarında kesintisiz uygulanması gereken bir teknikler dizisidir.
Neden GMP;
- GMP ile üretim süreçlerine tam hakim olursunuz.
- GMP ile üretim proseslerinde devamlılık sağlarsınız.
- GMP ile yasal denetimlere hep hazır olursunuz.
- GMP ile müşteri memnuniyeti elde edersiniz.
- GMP ile yasal uygunluk elde edersiniz.
GMP Plus Yem Güvenliği Sertifikası hayvan besinlerinin kontrol edilmesinde ve satışının gerçekleşmesinde, güvenli tedarik halkasının meydana getirilmesi maksadıyla oluşan bir standarttır.1992 senesinde Hollanda yem endüstricilerinin bir araya gelmesiyle meydana gelmiştir. Standart Avrupa Birliği direktifleri ile tüketici ürün güvenliği kanunlarını da gözeterek meydana getirilen bir standarttır. Ülkemizde Yem üreticilerinin almaları gereken bir sertifikadır.
1-Üretimi yapılacak işlerin ayrıntılarına karar vermek (ürün tipleri, kontrolleri, onayları)
2-Yapılacak her şeyi yazmak, (Standart uygulama yöntemleri (Standart operating procedures=SOP’ lar), ekipmanlar, laboratuarlar vb)
3-Yazılan her şeyi yapmak (Eğitim, yeterlilik, proses kontrol)
4-Yaptığını yaz, Yaptıklarını Kanıtla (kayıtlar, denetimler)
5-Düzeltici faaliyet, sürekli iyileştirme, Hataları düzelt ve kaliteyi artır (işlemleri izle, soruştur ve sonuçlar çıkart)